Reinigen zonnepanelen

Particuliere Zonnepaneel Reiniging

Laat uw zonnepanelen professioneel én milieuvriendelijk reinigen door Smit Cleaning.

Als zonnepanelen vuil zijn vangen ze minder zonlicht op. Denk bijvoorbeeld aan zand, stuifmeel, bladeren en vogelpoep. Een flinke regenbui is helaas niet voldoende om al dit vuil weg te spoelen. Regelmatige reiniging van zonnepanelen verbetert de effectiviteit van zonnestralen op de panelen. Zonnepanelen Reinigen leidt tot een verhoogde efficiëntie en meer rendement. Deze verbetering kan zelfs resulteren in een indrukwekkende stijging van wel 25%!

Reinigingsproces

Bij Smit Cleaning hanteren we een rigoureus reinigingsproces dat zorgvuldig is ontworpen om uw zonnepanelen in topconditie te houden. We maken gebruik van geavanceerde reinigingsapparatuur die speciaal is ontworpen om effectieve reiniging te bieden zonder het oppervlak van de panelen te beschadigen. Denk hierbij aan het gebruik van automatische, ultrazachte borstels. Daarnaast maken we gebruik van osmose water. Dit is puur water, vrij van kalk, zout en nitraten. Er blijven geen zeepresten achter en de zonnepanelen drogen hierdoor streeploos op.

smitcleaning medewerker die voor een huis staat en met een lange schoonmaakborstel de zonnepanelen op het dak aan het reinigen is

Aanbevolen periode

De optimale tijd voor het reinigen van uw zonnepanelen is in het voorjaar. Hierdoor geniet u van schone zonnepanelen tijdens de periode met de meeste zonuren per dag. Omdat de zonnige maanden verantwoordelijk zijn voor maar liefst 75% van de jaarlijkse opbrengst, is dit een cruciale stap. Om ervoor te zorgen dat uw zonnepanelen optimaal presteren, adviseert Smit Cleaning een reiniging één tot twee keer per jaar.

Zakelijke Zonnepanelen Reinigen

Naast onze particuliere diensten bieden wij ook onze diensten aan om uw zonnepanelen zakelijk te laten reinigen meer informatie hierover staat op onze zonnepanelen zakelijk paginaOok bieden wij onze diensten aan om een gehele zonnepark te laten reinigen. Hier hebben wij meer informatie over staan op onze zonnepark reiniging pagina

Berekening extra rendement

De berekening gaat uit van 10 zonnepanelen. Het gemiddelde rendement per zonnepaneel is 315 kWh per jaar, voor 10 zonnepanelen betekent dit 3150 kWh. In onderstaand tabel hebben we weergeven het optimale rendement (na reiniging) u per jaar extra oplevert. Hierbij is uitgegaan van een salderingsprijs van €0,50 in 2024.

Percentage kWh Extra opbrengsten
5%
157,5
€78,75
10%
315
€157,50
15%
472,5
€236,25
20%
630
€315
25%
805,5
€402,75
Service contracten
0
Tevreden klanten
0
Projecten afgerond
0
Jaren in dienst
0